Pogled v knjigo

Opis

Veliko naravnih pojavov, s katerimi se srečujemo vsak dan, sploh ne opazimo. Marsikdo nikoli ne pomisli na to, da v bistvu živimo na dnu velikanskega zračnega oceana, ki na nas in na vse okoli nas pritiska z ogromno težo. Če nam v vodo pade ključ, se nam zdi povsem samoumevno, da potone. Po drugi strani pa se nam prav nič ne zdi čudno, ko vidimo več ton težko ladjo pluti po morski gladini. Celo to, da letala letijo in da znanstveniki izdelujejo rakete, ki astronavte ponesejo v vesolje, dandanes ni nič presenetljivega. Če pa začnemo svet okoli nas opazovati z malo bolj odprtimi očmi, kaj hitro spoznamo, da so lahko tudi povsem vsakdanji naravni pojavi izredno zanimivi. Še več, številne naravne pojave si lahko razložimo s preprostimi "kuhinjskimi" poskusi.

 

Osnovi namen knjige Zabavna naravoslovna delavnica ni poučevanje, temveč želi na zabaven način približati naravoslovje in tehniko otrokom, staršem, vzgojiteljem, učiteljem, mentorjem … Poleg tega predstavlja bogat vir idej za popestritev ali obogatitev vzgojnoizobraževalnega procesa v vrtcih in osnovnih šolah. Vsi poskusi in izdelki v knjigi so preverjeni in predstavljeni tako, da jih lahko izvede prav vsak.

Zabavna naravoslovna delavnica

Knjiga na zabaven način predstavlja številne naravoslovne poskuse in preproste tehnične izdelke, s katerimi si lahko otroci (ob pomoči staršev) popestrijo prosti čas. Za pedagoške delavce v vrtcih in osnovnih šolah pa predstavlja edinstven vir za obogatitev izobraževalnega procesa. Izvedba vseh projektov je podrobno opisana in podkrepljena z nazornimi fotografijami. Vse poskuse spremlja tudi preprosta razlaga in različni namigi za nadaljnje raziskovanje

Avtor: Miha Zorec

Obseg: 96 barvnih strani

Format: 21 x 29,7 cm

ISBN: 978-961-91948-7-4

 

Razprodano

Deli s prijatelji